Jadłospis przedszkole
JADŁOSPIS PRZEDSZKOLE
Jadłospis od 16.06.2025 do 20.06.2025
PONIEDZIAEŁEK 16.06.2025
ŚNIADANIE : Kanapka z masłem i ogórkiem, Kasza manna na mleku
I DANIE: : Barszcz biały z makaronem na wywarze mięsno- warzywnym
II DANIE: Zapiekanka ziemniaczana z kiełbasą ,cebulą i seremPODWIECZOREK: Kanapka z polędwicą drobiową i rzodkiewką, Wafle ryżowe
Alergeny:1,3,7,9
WTOREK 17.06.2025ŚNIADANIE : Kanapka z szynką wieprzową i papryką, Kawa zbożowa na mleku
I DANIE: Zupa ogórkowa
II DANIE: Kotlet wieprzowy mielony, Ziemniaki z koperkiem, Mizeria z jogurtem naturalnymPODWIECZOREK: Kanapka z szynką z indyka i pomidorem, Arbuz
Alergeny:1,3,7,9
ŚRODA 18.06.2025ŚNIADANIE : Kanapka z pasztetem warzywno- drobiowym, Mleko krowie, 1,5 % tłuszczu
I DANIE: Rosół drobiowy z makaronem
II DANIE: Udko z kurczaka pieczone, Ryż z warzywamiPODWIECZOREK: Kanapka z szynką konserwową i ogórkiem, Jabłko
Alergeny:1,3,7,9
CZWARTEK 19.06.2025ŚNIADANIE: Kanapka z kiełbasą żywiecką i rzodkiewką, Kawa zbożowa z mlekiemI DANIE: Zupa pieczarkowa z makaronem
II DANIE: Potrawka z kurczaka, Ryż biały, gotowany, Marchewka z groszkiem na parzePODWIECZOREK: Kanapka z szynką z kurczaka i papryką, Jogurt do piciaAlergeny:1,3,7,9
Piątek 20.06.2025
ŚNIADANIE: Kanapka z serkiem śmietankowym i rzodkiewką, BawarkaI DANIE:
II DANIE: Pierogi z truskawkamiPODWIECZOREK : Kanapka z masłem i pomidorem, Biszkopty lady fingers
Alergeny:1,3,4,7,9
Jadłospis od 09.06.2025 do 13.06.2025
Poniedziałek 09.06.2025
ŚNIADANIE : Kanapka z masłem i pomidorem, Płatki kukurydziane na mleku
I DANIE: Żurek z kiełbasą i ziemniakamiII DANIE: Łazanki z kapustą kiszoną i boczkiem świeżym
PODWIECZOREK: Kanapka z szynką wieprzową i rzodkiewką, HerbatnikiAlergeny:1,3,7,9
Wtorek 10.06.2025
ŚNIADANIE : Kanapka z szynką wieprzową i sałatą, Kawa zbożowa na mleku
I DANIE: Zupa buraczkowa na wywarze warzywnym z makaronem
II DANIE: Pierogi leniwe
PODWIECZOREK: Kanapka z kiełbasą i papryką, TruskawkiAlergeny:1,3,7,9
Środa 11.06.2025
ŚNIADANIE: Kanapka z pastą jajeczną ze szczypiorkiem, Mleko krowie, 1,5 % tłuszczuI DANIE: Zupa warzywna
II DANIE: Gulasz wieprzowy z kaszą pęczak, Buraczki
PODWIECZOREK: Kanapka z szynką z kurczaka i ogórkiem świeżym, JabłkoAlergeny:1,3,7,9
Czwartek 12.06.2025
ŚNIADANIE: Kanapka z kiełbasą krakowską i rzodkiewką, Kawa zbożowa na mleku
I DANIE: Zupa brokułowa
II DANIE: Fasolka po bretońsku, bułka pszenna
PODWIECZOREK: Kanapka z szynką wieprzową i pomidorem, Jogurt truskawkowy, 1,5% tłuszczuAlergeny:1,3,7,9
Piątek 13.06.2024
ŚNIADANIE : Kanapka z pastą z makreli i cebulki, Bawarka
I DANIE: Zupa ziemniaczana
II DANIE: Placki z jabłkiemPODWIECZOREK: Kanapka z masłem i ogórkiem, Galaretka truskawkowa
Alergeny:1,3,4,7,9
ALERGENY
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, czosnek suszony, papryka słodka, cukier waniliowy. Potrawy są przygotowywane z dodatkiem soli o obniżonej zawartości sodu.
WAŻNE !!!
Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.
Informujemy Państwa, że producent pieczywa,. Zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty,, mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.
W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.
Są to:
1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn.pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz
czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie
2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie
3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie
4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie
5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie
6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie
7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)
8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały orzechy laskowe orzechy włoskie ,orzechy nerkowca ,orzechy pekan, orzechy brazylijskie ,orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie
9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie
10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie
11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie
12. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie
13. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie