foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

header — kopia

logo bip

logo bip

Jadłospis od 20.01.2020 do 24.01.2020


Poniedziałek 20.01.2020


I DANIE: Zupa szczawiowa z jajkiem na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami
II DANIE: Makaron z twarogiem
Alergeny:1,3,7,9

Wtorek 21.01.2020
I DANIE: Zupa napolitańska z makaronem na wywarze mięsno – warzywnym
II DANIE: Zapiekanka ziemniaczana
Alergeny:1,3,7,9

 


Środa 22.01.2020


I DANIE: Barszcz ukraiński na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami
II DANIE: Leczo z bułką wrocławską
Alergeny:1,7,9

 

 

Czwartek 23.01.2020


I DANIE: Rosół z ryżem na wywarze mięsno – warzywnym
II DANIE: Kotlet mielony z fasolką szparagową ,ziemniaki z koperkiem
Alergeny:1,3,7,9

 


Piątek 24.01.2020


I DANIE: Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno –jarzynowym z ziemniakami
II DANIE: Ryba w panierce chrupiącej ,groszek z marchewką, ziemniaki
Alergeny:1,4,7,9

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, czosnek suszony, papryka słodka, cukier waniliowy. Potrawy są przygotowywane z dodatkiem soli o obniżonej zawartości sodu.                                                                                                             

WAŻNE !!!

Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

Informujemy Państwa, że producent pieczywa,. Zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty,, mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Są to:

1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn.pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie

2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie

4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie

5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie

6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały orzechy laskowe orzechy włoskie ,orzechy nerkowca ,orzechy pekan, orzechy brazylijskie ,orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie

10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie

11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

12. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie

13. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

Copyright © 2020 Zespół Szkół im. H. Sucharskeigo w Osieku nad Wisła Rights Reserved.