foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

header — kopia

logo bip

logo bip

Jadłospis od 10.02.2020 do 14.02.2020

 

 

Poniedziałek 10.02.2020

 

I DANIE: Kapuśniak z kapusty kiszonej z kaszą na wywarze mięsno – warzywnym z

ziemniakami

II DANIE: Makaron z twarogiem 

Alergeny:1,3,7,9

 

Wtorek 11.02.2020

 

I DANIE: Zupa pomidorowa z makaronem na wywarze mięsno – warzywnym

II DANIE: Kotlet panierowany, groszek z marchewką, ziemniaki z koperkiem, sok owocowy

Alergeny:1,3,7,9

 

Środa 12.02.2020

 

I DANIE: Zupa jarzynowa na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami

II DANIE: Potrawka z kurczaka z ryżem i warzywami

 

Alergeny:1,7,9

 

Czwartek 13.02.2020

 

I DANIE: Zupa selerowa z makaronem na wywarze mięsno – warzywnym

II DANIE: Klopsy w sosie pomidorowym ,ogórkiem kiszonym ,ziemniaki z koperkiem, sok owocowy

Alergeny:1,3,7,9

 

Piątek 14.02.2020

 

I DANIE: Zupa marchewkowa na wywarze mięsno –jarzynowym z ziemniakami

II DANIE: Ryba z okonia na parze, bukiet warzyw , ziemniaki z koperkiem 

Alergeny:1,4,7,9

 

 

 

Jadłospis od 17.02.2020 do 21.02.2020

 

 

Poniedziałek 17.02.2020

 

I DANIE: Żurek z kiełbasą na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami

II DANIE: Ryż z jabłkiem 

Alergeny:1,7,9

 

Wtorek 18.02.2020

 

I DANIE: Rosół z makaronem na wywarze mięsno – warzywnym

II DANIE: Udka z kurczaka ,surówką , ziemniaki z koperkiem, sok owocowy

Alergeny:1,3,7,9

 

Środa 19.02.2020

 

I DANIE: Barszcz ukraiński na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami

II DANIE: Schab w sosie ,buraczki, kaszą jęczmienną 

Alergeny:1,7,9

 

Czwartek 20.02.2020

 

I DANIE: Zupa grochowa na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami

II DANIE: Makaron w sosie bolońskim, sok owocowy

Alergeny:1,3,7,9

 

Piątek 21.02.2020

 

I DANIE: Zupa z fasoli szparagowej na wywarze mięsno – jarzynowym z ziemniakami

II DANIE: Makaron ze szpinakiem i fetą 

Alergeny:1,3,7,9

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, czosnek suszony, papryka słodka, cukier waniliowy. Potrawy są przygotowywane z dodatkiem soli o obniżonej zawartości sodu.                                                                                                             

WAŻNE !!!

Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

Informujemy Państwa, że producent pieczywa,. Zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty,, mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Są to:

1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn.pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie

2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie

4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie

5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie

6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały orzechy laskowe orzechy włoskie ,orzechy nerkowca ,orzechy pekan, orzechy brazylijskie ,orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie

10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie

11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

12. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie

13. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

Copyright © 2020 Zespół Szkół im. H. Sucharskeigo w Osieku nad Wisła Rights Reserved.