foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

header — kopia

logo bip

logo bip

Jadłospis od 12.11.2019 do 15.11.2019

                                   

                                                      Wtorek 12.11.2019                                                                                                                                                                                  

I DANIE: Zupa barszcz ukraiński na wywarze mięsno – warzywnym ,ziemniakami

II DANIE: Makaron z twarogiem ,sok owocowy

Alergeny:1,3,7,9

                                                       Środa 13.11.2019

 

I DANIE: Zupa grochowa na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami

II DANIE: Klopsy w sosie pomidorowym ,ziemniaki z koperkiem ,sok owocowy

Alergeny:1,3,7,9

 

                                                        Czwartek 14.11.2019

 

I DANIE: Zupa jarzynowa na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami

II DANIE: Schab w sosie ,ziemniaki z koperkiem ,groszek z marchewką ,sok owocowy

Alergeny:1,7,9                                            

                                                      Piątek 15.11.2019

 

I DANIE: Rosół z makaronem na wywarze mięsno –jarzynowym z ziemniakami

II DANIE: Paluszki rybne, surówką z kapusty czerwonej i jabłkiem , ziemniaki z koperkiem ,sok owocowy

Alergeny:1,3,4,7,9

 

Jadłospis od 18.11.2019 do 22.11.2019

                                                     Poniedziałek 18.11.2019

 

I DANIE: Zupa nopolitańska na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami i koperkiem

II DANIE: Pierogi ruskie z cebulą ,sok owocowy

Alergeny:1,7,9

                                                       Wtorek 19.11.2019                                                                                                                                                                                          

I DANIE: Zupa fasolowa   na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami

II DANIE: Kotlet panierowany ,surówka , ziemniaki z koperkiem , sok owocowy

Alergeny:1,3,7,9

                                                      Środa 20.11.2019

I DANIE: Zupa ogórkowa na wywarze mięsno – warzywnym z ziemniakami

II DANIE: Zapiekanka makaronowa z warzywami i wędliną ,sok owocowy

Alergeny:1,3,7,9

                                                       Czwartek 21.11.2019

I DANIE: Zupa pomidorowa z ryżem na wywarze mięsno – warzywnym

II DANIE: Strogonow z kluskami śląskimi (ogórek ,papryka ,pieczarki ),sok owocowy

Alergeny:1,7,9                                            

                                                        Piątek 22.11.2019

I DANIE: Zupa kalafiorowa na wywarze mięsno –jarzynowym z ziemniakami

II DANIE: Filet rybny zapiekany z serem ,surówka z kiszonej kapusty ,sok owocowy

Alergeny:1,4,7,9

 

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, lubczyk, zioła prowansalskie, czosnek suszony, papryka słodka, cukier waniliowy. Potrawy są przygotowywane z dodatkiem soli o obniżonej zawartości sodu.                                                                                                             

WAŻNE !!!

Informujemy Państwa, że jadłospis planowany jest na dwa tygodnie, w związku z tym może on czasami ulec zmianie ze względu na czynniki zewnętrzne np. niedostępność danego produktu.

Informujemy Państwa, że producent pieczywa,. Zastrzega, że wszystkie wypiekane przez niego produkty,, mogą zawierać śladowe ilości jaj i produktów pochodnych, mleka i produktów pochodnych, sezamu, soi, migdałów, orzechów włoskich, laskowych, arachidowych, ziemnych lub pistacji”.

W związku z załącznikiem II Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 z dnia 25.10.2011r. informujemy, że w produktach wykorzystywanych w naszej kuchni znajdują się substancje mogące powodować alergie lub reakcje nietolerancji.

Są to:

1. Ziarna zbóż zawierające gluten, tzn.pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz

czy też pszenica kamut, a także ziarna odmian hybrydowych powyższych zbóż, jak również produkty przygotowane na ich bazie

2. Skorupiaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

3. Jaja oraz produkty przygotowane na ich bazie

4. Ryby oraz produkty przygotowane na ich bazie

5. Orzeszki ziemne oraz produkty przygotowane na ich bazie

6. Ziarno sojowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

7. Mleko oraz produkty przygotowane na jego bazie (łącznie z laktozą)

8. Orzechy z drzew orzechowych, tj. migdały orzechy laskowe orzechy włoskie ,orzechy nerkowca ,orzechy pekan, orzechy brazylijskie ,orzechy pistacjowe ,orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie

9. Seler oraz produkty przygotowane na jego bazie

10. Gorczyca oraz produkty przygotowane na jej bazie

11. Ziarno sezamowe oraz produkty przygotowane na jego bazie

12. Łubiny oraz produkty przygotowane na ich bazie

13. Mięczaki oraz produkty przygotowane na ich bazie

Copyright © 2019 Zespół Szkół im. H. Sucharskeigo w Osieku nad Wisła Rights Reserved.